Módszertani anyagok a Langwest Tehetségkutató Tanulmányi Versenyre felkészítő tanárok számáratanartovabbkepzes

Több mint 10 éve, minden év tavaszán megrendezzük országos tehetségkutató tanulmányi versenyünket, mely két fordulós. Az írásbeli elődöntőn egy feleletválasztós teszt kitöltésével kell bizonyítaniuk a jelentkező versenyzőknek, hogy mennyire jártasak a kiválasztott idegen nyelvben. A nyelvi kompetenciák közül a szövegértést és íráskészséget valamint a civilizációs ismereteket méri az adott KER szinten a feladatsor. A teszt feladatok nem követik a BME írásbeli vizsga tematikáját. A második forduló a szóbeli döntő. A döntő egyidejűleg szóbeli BME nyelvvizsga is a III., IV., V. kategória esetén. Az I. és II. kategória esetén a döntő feladatai hasonlóak a BME szóbeli vizsgához, de nagymértékben alkalmazkodnak a versenyzők életkori sajátosságaihoz.

A tanárkollégák felkészítő munkájához több szintű segítséget nyújtunk térítésmentesen.

Angol és német nyelvből, minden kategóriához minta feladatsorokat teszünk közzé honlapunkon a verseny mindkét fordulójához a meghirdetésével egyidőben.

A szóbeli döntőre a felkészítést egy szóbeli konzultációval szoktuk segíteni a mintafeladatok közzétételén kívül. Erre minden évben az írásbeli döntő ideje alatt kerül sor az írásbeli döntő helyszínein, melyre előzetes bejelentkezés nem szükséges.