nyelvvizsgapontA tanfolyamtípust azok számára ajánljuk, akik már rendelkeznek a vizsgához szükséges nyelvtudással, de még a vizsga előtt szeretnének tapasztalatokat szerezni a jellemző feladatok megismerésével.

Választható nyelvek: angol; német; francia; olasz; spanyol

Következő nyelvvizsgákra vállalunk felkészítést:

Általános egynyelvű:
TELC, TOEFL, Cambridge, Goethe, ÖSD,ECL, City.

Általános kétnyelvű:
BME angol, német, francia, olasz, spanyol (nyelviskolánkban letehető), ORIGO angol, német.

Gazdasági kétnyelvű:
BME angol, német kommunikációs gazdasági (nyelviskolánkban letehető), KITEX.

Informatikai szaknyelvi:
Lexinfo

Előkészítők jellemzői:

Nyelvvizsga-előkészítők az egyes nyelvvizsgák sajátos követelményrendszeréhez igazodó oktatást biztosítanak.
A vizsga-előkészítő tanfolyam eredményes elvégzéséhez megfelelő szintű szintfelmérő eredmény ajánlott.

A tanfolyamokon a hallgatók az írásbeli és szóbeli nyelvvizsga követelményeire épülő feladatokkal, minta vizsgafeladatok megoldásaival készülnek a nyelvvizsgákra. A tanfolyamok próbavizsgával zárulnak. A tanfolyamokat a vizsgaszintekhez igazodva alap-, közép- és felsőfokú szinten indítjuk. Szóbeli és írásbeli csoportokat indítunk, évente 5 alkalommal, kb. 6 héttel, az akkreditált vizsgaidőszak előtt. A heti óraszám 5 óra és az összóraszám általában 30 óra.

Tanáraink szerepelnek az országos akkreditált vizsgáztatói névjegyzékben és rendszeresen részt vesznek a vizsgaközpontok által szervezett külső és saját, belső továbbképzéseken.
Rendelkezésünkre áll a felkészítéshez szükséges tananyag, és ami a legfontosabb, a sok éves tapasztalat.

ANT, Angol, Német Távoktató Program írásbeli nyelvvizsgákhoz

Ha már eljutottál nyelvvizsgára való felkészülés azon szakaszába, hogy ismerted a feladattípusokat, szókészleti és nyelvtani szempontból készen állsz, sőt esetleg már egy írásbeli felkészítő tanfolyamon is résztvettél de még mindig szeretnéd otthon gyakorolni a vizsgafeladatokat, az Angol, Német Távoktató programot (röviden ANT) neked találták ki.

A program rövid bemutatása

Az ANT egy olyan, a mai digitális korhoz, és az emberek rohanó életviteléhez alkalmazkodó tanfolyam melynek célja, hogy lehetővé tegye a nyelvvizsgára készülők számára, hogy otthon dolgozzanak tanári visszajelzések segítségével. A hallgatók online, e-mailben kapják meg heti rendszerességgel a megoldandó nyelvvizsga-feladatokat, teljesen olyan felépítésben, ahogyan az éles vizsgán. Ennek megfelelően kell otthon, időre kitölteniük a tesztlapokat, megcsinálni a fordítást, megírni a levelet, majd a megadott határidőre visszaküldeni a távoktatási program e-mail címére és mi egy héten belül megküldjük az kijavított dolgozatot és az értékelést. Miután elküldtük, és visszaérkezett a kijavított dolgozatod, megnézheted, melyik feladatot hogyan, hány százalékra sikerült megoldanod, illetve milyen nyelvtani szabályokat kell még megtanulnod. A vizsgára való jelentkezést a tesztlapok átlageredményétől függően javasoljuk a hallgatóknak.

A program előnye, hogy a saját kuckónkban, számítógépünk előtt dolgozhatunk. Mi döntjük el, mikor szánjuk rá a tesztlap megoldására azt a 4 órát. Emiatt különösen ideális lehet a tanfolyam azoknak, akik munkájuk miatt nem tudnak eljárni rendszeresen nyelvtanfolyamra, akik kényelmesen, otthon, szakmai irányítás mellett szeretnének tanulni.

Nyelvvizsga-előkészítőinket és a távoktató programunkat minden államilag elismert vizsgaidőszak előtt indítjuk. A tanfolyamok indulásáról tanfolyamkeresőnk tájékoztat.

> Tanfolyamkereső